FAQ

Aquí intentem resoldre alguns del dubtes més habituals que poden sorgir.

No dubtis a contactar amb nosaltres per aclarir qualsevol cosa.

 

Com treballeu d’inici amb un client que no us coneix?

Ens truques o ens envies un mail i et venim a veure. Això ens permet  conèixer de primera mà quina és la teva necessitat, el teu entorn de treball, el teu equip, la dimensió de la teva empresa… Elements que ens ajudaran a l’hora de guiar-te en el procés de fer un audiovisual.

 

Amb quan temps d’antelació he de preveure que vull fer un vídeo?

Cada cas és un món però sempre és bo anar amb temps. A vegades no es disposa del producte final i hem de treballar sobre prototips o cal córrer per arribar a una data que ningú havia previst fins aquell moment. En qualsevol cas, tota la preparació prèvia que s’hagi pogut fer ajudarà a que tot flueixi més fàcilment i que el resultat final sigui millor.

 

Com se si el que necessito és un vídeo?

Si tens un producte o servei que vols vendre o promocionar una de les maneres més efectives i fàcils d’arribar al teu públic potencial és mitjançant un vídeo. Però no qualsevol vídeo, per que sigui efectiu cal pensar molt be com fer-lo, a qui va dirigit, què es vol ensenyar…

 

Si tinc una idea us la puc proposar?

Oi tant! Si ja tens una idea concreta al cap ens la pots transmetre i t’ajudarem a donar-li forma i portar-la a la pràctica. Si tens referències d’altres vídeos que t’agraden és ideal que ens els ensenyis.

 

La informació que tractarem és de caire confidencial.

Sabem que una cosa que valoren els nostres clients és la discreció. Tant la documentació que ens donis com les imatges que filmem no seran mai enviades, compartides ni vistes per ningú que no formi part de l’equip tècnic necessari per dur a terme el projecte. Tot el procés d’edició es fa a les nostres instal·lacions i no en un espai obert cop podria ser un coworking. No obstant, si vols que signem un contracte de confidencialitat no hi ha cap problema en fer-ho.

 

Un cop engegat un projecte quan es tarda a tenir un vídeo finalitzat?

Depèn de la complexitat del projecte però podem parlar d’un dia fins varis mesos.

 

Què passa si durant una producció s’espatlla algun aparell?

A vegades és important assegurar que un projecte no es pararà per una incidència tècnica, per exemple una entrevista a un directiu amb una agenda molt plena o un procés industrial de difícil reproducció. Per minimitzar riscos i oferir la màxima garantia sempre treballem amb els principals elements tècnics per duplicat. També treballem amb càmeres que graven sobre dues targes de memòria de forma simultània. Tota previsió és poca.

 

I si en un rodatge d’exteriors es posa a ploure?

S’acorda un nou dia per treballar sense que això suposi cap increment en el pressupost.

 

Amb quin equipament treballeu?

Disposem d’equipament propi per que això ens permet ajustar molt més els pressupostos. Disposem de càmeres Sony FS5, A72 i GoPro. En quan a la postproducció treballem amb equips Apple MacPro, iMac i software Final Cut Pro X entre d’altres. Disposem d’un raid de discs SSD d’última generació per que tot el procés sigui fluid i ràpid i no hi hagi pèrdues de temps en renders i processos que són molt exigents amb el hardware, com la correcció de color o la reducció de soroll a les imatges. També disposem de tot tipus d’accessoris per afrontar els projectes més exigents com estabilitzador electrònic, mini grua, il·luminació artificial, microfonia, etc.

 

Podeu treballar amb resolució 4K?

Si, no hi ha problema en fer-ho.

 

Podeu fer imatges a super càmera lenta?

Si, disposem de càmeres que poden gravar fins a 240 fotogrames per segon ideals per mostrar coses que passen molt ràpid i s’escapen a l’ull humà.

 

Podeu filmar imatges aèries amb drons?

Si, tant si són imatges generals per ubicar una fàbrica com un seguiment d’un cotxe o l’interior d’una nau industrial.

 

Com s’escull la música per un vídeo?

Treballem amb diferents biblioteques musicals i et farem una proposta en funció del que haguem parlat prèviament.  Sempre treballem amb música legal i amb llicències de drets d’autor que cobreixin els usos que ens hagis demanat. Si tens alguna referència d’alguna música que t’agradi serà ideal que ens la deixis escoltar.

 

Durant l’edició del vídeo puc estar present?

No, l’edició és un procés molt lent i que es més àgil i efectiu si treballa l’editor sol. Això si, et podem enviar versions de l’edició a cada fase per que puguis anar validant els diferents passos que es duguin a terme.

 

I podré demanar els canvis que vulgui?

En principi si, no posem un límit concret al número de canvis però sempre han de ser conseqüents amb tot el parlat inicialment. Per això és molt important fer una bona preproducció.

 

Durant l´edició del vídeo també feu còpies de seguretat del procés?

Sempre. La seguretat és una prioritat per nosaltres i sempre tenim còpies actualitzades de tota la feina que fem.

 

Puc disposar de les imatges en brut, al marge de les que s’hagin inclòs a l’edició del vídeo final?

Si, et podem fer arribar tot el material que necessitis, és teu.

 

Quins formats de vídeo s’entreguen un cop està el vídeo aprovat?

Els que necessitis. Et podem entregar diferents formats i resolucions per que tinguis totes les opcions cobertes, sempre dins el mateix pressupost. Ja t’hem dit que no hi haurà sorpreses.

 

Un cop finalitzat el projecte què passa amb les imatges gravades?

Fem un backup de tot el material bo utilitzat i el guardem de forma indefinida. Sempre que necessitis accedir al projecte, ja sigui per fer una reedició, per aprofitar imatges per un altre us o per fer una versió en un altre idioma el tindràs a la teva disposició. I per assegurar que això sigui possible tenim tot el nostre arxiu de projectes per duplicat i guardat en llocs físicament separats.

 

Organitzo un esdeveniment que dura varis dies, és possible tenir un vídeo resum al finalitzar cada jornada?

Si, podem preparar un vídeo resum de cada jornada, una selecció d’imatges per enviar a televisions o medis de comunicació i tot el que et faci falta.

 

I pel que fa a seguretat laboral?

Sempre complim les normes de seguretat que marqui l’entorn on treballem, tant pel que fa als EPI com a la documentació específica que calgui aportar. A més a més disposem d’assegurança de responsabilitat civil per qualsevol incidència que hi pugui haver.

 

I pel què fa al tema econòmic?

Et farem un pressupost previ a l’inici del projecte. Aquest pressupost serà respectat i no hi haurà sorpreses de cap tipus. Si hi hagués qualsevol incidència que el pugui fer variar seràs informat abans de prendre cap decisió per part nostre. Igualment caldrà pactar una forma de pagament. Ens adaptem a les condicions de cada empresa, l’únic que demanem és serietat i complir amb el que es pacti.

 

 

Encara et queda algun dubte?

Contacta amb nosaltres, et podem ajudar!