Producció audiovisual a Barcelona: Com es fa l'edició del vídeo?
  |   Productora Audiovisual   |   3 Comments

L’edició de vídeo dins una producció audiovisual a Barcelona

L’edició de vídeo és una part del procés de qualsevol producció audiovisual a Barcelona. Bàsicament consisteix en visionar tot el material de vídeo enregistrat prèviament, seleccionar els fragments bons i ordenar-los per donar forma a una peça audiovisual acord amb uns paràmetres concrets. Posteriorment caldrà afegir música, veu, infografia… així mateix caldrà donar un ritme determinat a tota la peça audiovisual i un ajust de color concret per què la continuïtat visual sigui òptima.

Tot aquest procés el podem englobar dins el que coneixem com a edició de vídeo. En determinades produccions audiovisuals a Barcelona, es pot arribar a separar cada una d’aquestes parts com a un procés elaborat per diferents professionals especialitzats.

La importància de l’edició de vídeo en una producció audiovisual a Barcelona

Vivim en una societat immersa en la cultura audiovisual, la imatge i el vídeo estan presents a la nostra vida de forma omnipresent en tot moment i en tots els àmbits. Cada minut es pugen més de 500 hores de vídeo a una sola plataforma con YouTube. Com podem fer doncs que la nostra producció audiovisual a Barcelona destaqui? Una factor important que ens ajudarà en això serà l’edició de vídeo.

Com a productora audiovisual a Barcelona, quan estem treballant en un projecte audiovisual el que busquem és transmetre idees i emocions per aconseguir que l’espectador se senti atret pel nostre vídeo i, per tant, es fixi en la nostra marca, producte o servei. Amb l’edició de vídeo podem aconseguir transmetre emocions, jugant amb la música, el ritme de les imatges i, evidentment, el contingut d’aquestes. Tot el conjunt ha d’estar pensat per aconseguir un objectiu comú però l’edició de vídeo serà el factor més determinant. En aquest article tractem altres aspectes a tenir en compte en una producció audiovisual.

Què necessitem per realitzar una bona edició de vídeo?

Bàsicament hi ha quatre factors a tenir en compte per que l’edició del nostre vídeo promocional a Barcelona, o qualsevol altra peça audiovisual sigui un èxit.

Imatges de qualitat

Les imatges són la matèria prima. Com a tal, han de parlar per si soles, han d’estar plenes de contingut, han de tenir intenció i han de ser atractives. Una part molt important de l’edició de vídeo és saber triar les imatges adequades, buscar el moment exacte, sintetitzar cada acció de manera que es pugui transmetre el missatge que volem de la millor forma possible.

Bons professionals

No és suficient amb dominar els softwares d’edició de vídeo per fer una bona feina com a empresa de vídeo a Barcelona. Cal un ull molt crític per percebre cada detall de forma ràpida, sensibilitat musical, sentit del ritme, dominar la composició i la estètica, cultura i referències visuals… En resum, cal cuidar tots els detalls al màxim per aconseguir que l’edició de vídeo sigui un trampolí que multipliqui tot l’esforç que s’ha posat en les fases anteriors de la nostra producció audiovisual a Barcelona.

Equipament tècnic

Aquest és un factor clau per poder desenvolupar projectes audiovisuals amb tot el nostre potencial. La sala d’edició ha d’estar a l’alçada dels projectes audiovisuals als que hagi de fer front. Ordinadors, monitors, equip de so, acústica de la sala, software, sistema de backup… Tot ha de respondre a un mateix criteri tècnic i ha d’estar optimitzat per poder-li treure el màxim rendiment.

Temps per a la producció audiovisual a Barcelona

L’edició de vídeo és una disciplina que requereix temps a qualsevol empresa audiovisual a Barcelona. Com més complicada sigui la producció audiovisual a Barcelona més temps requerirà l’edició del vídeo final. En projectes molt grans, com poden ser els de cinema de ficció, es pot donar el cas de que hi hagi diferents editors treballant de forma col·laborativa sobre un mateix projecte.

Programes d’edició de vídeo

Avui en dia hi ha una llista molt llarga de softwares d’edició de vídeo i cada un serà més o menys adequat en funció del tipus de producció audiovisual a Barcelona. Adobe Premiere, Davinci Resolve, Final Cut Pro X, Avid Media Composer o Vegas Pro són els més populars, però no cal perdre de vista que solen anar acompanyats d’altres softwares que els complementen. Ja sigui per obtenir un millor acabat de so, per realitzar exportacions a diferents formats, per realitzar tasques de composició d’imatge o elaboració de motion graphics, l’editor de vídeo ha de conèixer, o al menys tenir unes nocions, de softwares com Motion, After Effects, Compressor, Media Encoder, Photoshop o Ilustrator.

Cumulonimbus Audiovisuals, producció audiovisual a Barcelona

Si bé en la majoria de casos treballem en produccions audiovisuals íntegres, també oferim els nostres serveis d’edició de vídeo a altres productores o professionals independents, com fotògrafs o estudis de disseny gràfic, que realitzen els seus propis projectes i necessiten suport de professionals especialitzats per afrontar aquestes tasques.

Sigui quina sigui la teva necessitat en matèria audiovisual, no dubtis a contactar amb nosaltres. Et podem ajudar!

3 Comments
 • Yumagic | març 19, 2021 at 1:10

  Molt bon post! Tota la raó, sense un bons professionals al darrere es possible que el vídeo sigui un nyap!
  Salutacions!

  • Cumulonimbus Audiovisuals | març 19, 2021 at 10:05

   Gràcies per llegir i comentar!

 • Montse Francitorra | març 19, 2021 at 21:37

  Felicitats pel post. Molt d’acord, una bona feina requereix de bons professionals. 🔝🔝🔝

Post A Comment