Vídeo promocional a Barcelona: Com escollir les millors localitzacions?
  |   Producció audiovisual   |   2 Comments

Com escollir localitzacions per un vídeo promocional a Barcelona

A l’hora d’afrontar qualsevol projecte audiovisual a Barcelona un dels factors més importants a tenir en compte és el de la localització, o localitzacions, on es gravaran les imatges del vídeo promocional.

Com a productora audiovisual a Barcelona entenem per localització un lloc utilitzat en la gravació d’imatges que no ha estat creat per aquest efecte. Per tant, ens referim a entorns reals; edificis, pobles, ciutats, paisatges naturals, museus, empreses…

La importància de la localització dins una producció de vídeo a Barcelona és tal, que fins i tot existeix la figura del localitzador o location manager. Aquesta figura només apareix en produccions molt grans, on és necessari trobar i gestionar moltes localitzacions diferents, però ja ens pot donar una idea de que estem parlant d’un dels temes més decisius dins d’una producció audiovisual. 

Realitzar un vídeo promocional a Barcelona, per què?

Catalunya és un lloc molt atractiu des del punt de vista audiovisual, no en va es realitzen més de 4.000 produccions anuals, que van des de petits curtmetratges a series de televisió internacionals.

Com a empresa audiovisual a Barcelona, quan parlem de realitzar un vídeo promocional a Barcelona ens referim a la província sencera, no només a la ciutat, ja que ofereix unes possibilitats quasi infinites a l’hora d’afrontar qualsevol projecte audiovisual.

Podem destacar alguns factors com:

 • Connectivitat amb tot el territori.
 • Gran varietat d’entorns; arquitectura moderna i clàssica, mar, bosc, entorn industrial i rural, port, aeroport…
 • Entorn urbà conegut i apreciat a nivell internacional.
 • Facilitat per tramitar permisos de rodatge per part de l’empresa de vídeo a Barcelona.
 • Existència de la Barcelona Film Comission, organisme que aglutina tot tipus d’informació vinculada al món dels rodatges professionals.
 • Gran oferta de platós i empreses de lloguer de material audiovisual.

La localització afecta a tota la producció audiovisual.

Tenint en compte el que hem vist abans, podem afirmar que realitzar un vídeo promocional a Barcelona aporta moltes facilitats, sobre tot per l’ampli ventall de localitzacions que ofereix.

A l’hora d’escollir una localització el factor principal, evidentment, és l’estètic. Tot l’entorn on transcorre l’acció d’un vídeo diu molt de la marca, producte o servei que s’està promocionant, i per tant, ha d’estar en línia amb tots els altres factors estètics, d’imatge i comunicació. Tant si es tracta d’un vídeo amb moltes localitzacions exteriors com si parlem d’un sol espai dins d’una nau industrial, caldrà comprobar que tot estigui en ordre i que no hi hagi elements que distreguin l’atenció. Per tant, és un tema que afecta a qualsevol producció audiovisual a Barcelona, des de la més petita a la més gran.

Un altre factor a tenir en compte és l’econòmic. Si per exemple hi ha desplaçaments o permisos legals a tramitar, inevitablement el pressupost general del projecte es veurà afectat. També el factor logístic és molt important; si és fàcil arribar a la localització, si hi ha lloc suficient per treballar, per aparcar els vehicles…

Tot això que pot semblar important només per a grans produccions, ho és d’igual manera per a petits projectes de caire local.

Posem un exemple pràctic. Una empresa que vol realitzar un vídeo promocional a Barcelona, on l’única localització és l’interior de la mateixa empresa. En un cas així, caldrà visitar prèviament les instal·lacions per veure quins espais son els més idonis per aparèixer al vídeo. Mirar que estiguin degudament nets i endreçats, que tot el personal que hi aparegui compleixi les normes de prevenció de riscos laborals. En cas de que hi hagi llum natural, comprovar quin horari és el més idoni per filmar en cada espai per aprofitar-la millor. Tots aquests factors influiran en el resultat final del vídeo i marcaran quina serà la percepció que tindrà l’espectador de la nostra marca, producte o servei.

Un exemple real de vídeo promocional, que com a productora de vídeo a Barcelona varem realitzar, podria ser aquest que vàrem realitzar per Shad i les seves maletes eXpandable conjuntament amb AerialProductions. Realitzat íntegrament a Barcelona, te la dificultat afegida de que es va treballar amb motocicletes circulant per la ciutat.

A la nostra web podràs veure molts exemples de diferents tipus de vídeo. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per aclarir qualsevol dubte o ampliar informació.

 

2 Comments
 • Montse Francitorra | nov. 26, 2020 at 22:21

  Carai!!!! Tot un món!!

  • Cumulonimbus Audiovisuals | nov. 27, 2020 at 9:12

   Si, no hi ha res fàcil 🙂

Post A Comment