Trobar una bona empresa de vídeo a Barcelona
  |   Productora Audiovisual   |   4 Comments

Trobar una bona empresa de vídeo a Barcelona

Existeixen molts tipus d’empresa de vídeo a Barcelona, des de petites productores que realitzen vídeos promocionals o corporatius, fins a grans empreses que produeixen llargmetratges de ficció dels que podem veure a qualsevol plataforma digital. Entre un extrem i l’altre hi ha tot un ecosistema d’empreses que realitzen moltes i diferents tasques, tant genèriques com especialitzades.

Què fa una empresa de vídeo a Barcelona?

Simplificant molt podem dir que una empresa de vídeo a Barcelona produeix contingut audiovisual. Això és, generar un vídeo a partir d’una idea o concepte inicial. A aquestes empreses també se les coneix com a productores audiovisuals, tot i que el terme empresa de vídeo es pot considerar més ampli ja que engloba altres empreses que no son productores audiovisuals. Per exemple, empreses dedicades a motion-graphics, etalonatge digital o vfx.

Quins tipus d’empresa de vídeo hi ha?

Hi ha molts tipus d’empresa de vídeo a Barcelona, algunes que fan una mica de tot i altres especialitzades en segments de mercat molt concrets dins la producció de vídeo a Barcelona.

Si parlem d’aquestes últimes podem fer una classificació pel tipus de vídeo que realitzen: vídeo documental, d’esdeveniments, retransmissions en directe, vídeos de ficció, corporatius, publicitaris o vídeos d’animació per anomenar algunes especialitats.

En general l’estructura d’aquestes empreses és similar així com l’equipament que requereixen per desenvolupar la seva tasca, si bé es diferencien per la seva dimensió i pel nivell tecnològic del que disposen. Un exemple podria ser la realització d’un vídeo d’un espectacle en directe d’un grup de música local o d’una estrella internacional. Les necessitats seran molt diferents en tots els aspectes.

Com escollir una empresa de vídeo a Barcelona?

Cada cas és un món i trobar l’empresa de vídeo a Barcelona que s’adeqüi a les teves necessitats és la clau per obtenir un bon servei amb un pressupost adequat. Però la cosa no és gens fàcil; amb una simple recerca a internet és provable que apareguin desenes d’empreses de vídeo. Llavors, en què cal fixar-se?

El primer és valorar el portfoli de projectes realitzats. Amb això pots veure força coses; si és una empresa especialitzada en algun sector concret, si és creativa, si està habituada a treballar en diferents entorns, diferents pressupostos i de quines dimensions, si te experiència i trajectòria professional, si disposa d’equipament adequat o a quins valors dona importància. En resum, et pots fer una idea de si el perfil d’empresa de vídeo s’alinea amb els teus requeriments principals.

Algunes empreses de vídeo a Barcelona disposen del que s’anomena reel o showreel. Es tracta d’un vídeo resum de projectes realitzats, l’objectiu del qual és mostrar, en molt poc temps, el bo i millor de la seva feina. Veient el reel d’una empresa et pots fer una idea de les produccions audiovisuals a Barcelona que desenvolupa habitualment.

Un altre factor, no menys important, és veure si te bones valoracions per part dels seus clients, ja sigui mitjançant les puntuacions de Google o el boca-orella.

La web també és una bona eina per valorar una empresa. Està correctament organitzada? Dona la informació de forma clara i entenedora? Toca els temes importants que busca un possible client? Quin tipus de llenguatge utilitza? En quins idiomes està? Tots aquests aspectes et poden donar pistes molt valuoses de com és la gent que hi ha darrera d’aquella empresa de vídeo.

Amb aquests passos ja pots fer una tria força acurada. Per últim caldria concertar una primera reunió informativa per veure el tarannà personal i si hi ha afinitat en la manera de veure les coses. Aquesta primera reunió també pot servir per transmetre les inquietuds i necessitats concretes del moment i demanar un pressupost per poder comparar entre les diferents empreses de vídeo que hagis seleccionat.

Caldria afegir que en tots aquests factors que hem anomenat hi sol haver un component subjectiu que pot fer que t’agradi més una empresa de vídeo que una altre i no sàpigues ven bé per què. En qualsevol cas comparar diferents empreses de vídeo a Barcelona sempre serà una bona fórmula per intentar escollir la millor opció.

4 Comments
 • Montse Francitorra | maig 21, 2021 at 19:03

  Carai si n’hé après de coses…👏👏👏👏

  • Cumulonimbus Audiovisuals | maig 21, 2021 at 19:04

   Gràcies 🙂

 • Marc Santamaria | maig 26, 2022 at 11:38

  Bones,

  et puc assegurar que si necessito alguna cosa, directament t’ho preguntaria a tu.

  Salut i força!

  • Carles Francitorra | maig 26, 2022 at 11:53

   Gràcies Marc!

Post A Comment