Producció de vídeo a Barcelona, les 10 claus a tenir en compte!
  |   Producció audiovisual   |   No comment

Consells per crear una producció de vídeo a Barcelona

Estàs pensant en fer una producció de vídeo a Barcelona? Abans de tot tingues en compte aquestes 10 claus per evitar problemes i que sigui tot un èxit!

Entenem per producció de vídeo a Barcelona tot el procés que comporta la realització d’un o més vídeos amb fins comercials i de màrqueting, com també explica la Wikipedia. Podem parlar de produccions de vídeo molt grans i complexes o de molt senzilles, on intervé poca gent i es treballa amb pressupostos molt ajustats. Tot és relatiu a l’objectiu final al que es vulgui arribar.

Al contrari del que molta gent pensa crear un vídeo de qualitat que sigui atractiu i útil per potenciar comercialment una marca, producte o servei, no és complicat. Només cal seguir els passos adequats i contar amb les eines i coneixements necessaris.

En aquest article tractarem els aspectes més importants per que la teva producció de vídeo a Barcelona esdevingui un èxit i obtinguis un vídeo final de qualitat i que doni resposta a les teves necessitats.

10 claus per obtenir una producció de vídeo a Barcelona òptima.

Com es sol dir la diferència està en els detalls. Per obtenir un producte final de qualitat cal cuidar cada pas del procés i no deixar res a l’atzar. En definitiva es tracta de tenir el control de la situació per poder decidir en tot moment què és el que més ens convé i no deixar-nos portar pels esdeveniments.

El missatge del vídeo ha de ser clar.

El primer i més important; el vídeo final ha de seduir al públic. Per això el primer de tot és definir quins son els objectius i saber a qui ens dirigim. Un cop tinguem això clar cal donar una estructura al vídeo, dotar-lo d’una història. Aquí serà molt útil elaborar un guió, encara que sigui molt breu i esquemàtic; ens ajudarà a optimitzar recursos i a tenir clar el camí a seguir en tot moment.

En general, com més breu millor.

El pitjor que pot passar és que l’espectador perdi interès. Cada vídeo ha de tenir la duració adequada si bé també és cert que es poden fer diferents adaptacions en funció de diferents usos.

Per exemple es pot fer un vídeo llarg per YouTube, on s’expliquin totes les característiques i bondats d’un producte. Aquest vídeo pot tenir l’objectiu d’informar i convèncer a possibles compradors que els falta acabar-se de decidir. No obstant, si volem promocionar aquest mateix producte a Instagram caldrà fer una o varies  versions del vídeo molt més curtes amb un to més àgil i dinàmic.

Cal ser selectiu i saber optimitzar al màxim les imatges per mantenir un ritme visual adient. D’aquí la importància del guió previ. No hem de caure en l’error de voler ensenyar massa coses i saturar a l’espectador amb un excés d’informació. Hem d’anar de cara al gra i transmetre el missatge de forma clara i precisa, sense avorrir ni ser repetitius i dosificant i donant sempre la informació necessària de forma amena i digerible. Val més quedar-nos una mica curts que no pecar d’excés.

Utilitzar un llenguatge planer.

És perillós caure en llenguatges molt tècnics que poden confondre a l’espectador. Encara que ens dirigim a un públic expert i d’un sector professional determinat, sempre és bo donar la informació de la forma més fàcil possible. El vídeo és un suport que permet donar molta informació en poc temps a través de les imatges de l’àudio i dels texts i grafismes. És molt important dosificar i donar el ritme adequat en cada moment.

Cada cosa necessita el seu temps.

Treballar amb presses és el pitjor enemic que podem tenir. Això no vol dir que no es puguin assumir terminis d’entrega ajustats si no que cal fer les coses bé, dedicant el temps necessari a cada fase del projecte i, per tant, dotant-la del pressupost adequat. Si es pot treballar amb temps sempre és millor però si no és així, és quan entra en joc el saber fer i l’experiència d’una productora audiovisual amb àmplia trajectòria professional. En aquest article l’expliquem  com escollir una productora audiovisual a Barcelona.

L’equipament tècnic és important.

Una empresa de vídeo a Barcelona que inverteixi en equipament propi serà millor garantia d’un producte final de qualitat i d’uns pressupostos més ajustats. És cert que per a determinades aplicacions existeix equipament molt especialitzat que és difícil d’amortitzar i, que per tant, s’acaba anant al mercat de lloguer. Això no és pas dolent, al contrari, és una pràctica molt habitual i correcte en determinats casos. Ara bé, les eines bàsiques i d’us més habitual dins una producció audiovisual, si pertanyen a la productora serà un indicatiu de que aquesta treballa regularment i pot oferir preus competitius amb un llistó de qualitat alt, o el que és el mateix, amb una relació qualitat-preu òptima.

La llum, el secret de tot.

Una bona il·luminació marcarà la diferència entre unes imatges neutres i unes d’atractives. Aquest factor és molt important per atraure l’atenció de l’espectador. No es tracta de fer grans desplegaments tècnics si no de saber aprofitar i optimitzar els recursos que planteja cada situació. Treballar bé la llum no és fàcil i requereix de temps i de les eines adequades però és una inversió que retorna amb escreix doncs les imatges obtingudes son de molt més impacte visual i faran que l’espectador tingui una millor percepció de la marca, producte o servei.

El so en la producció de vídeo.

Un bon so és difícil de diferenciar però un so dolent es fa evident de seguida. Un so deficient pot arruïnar tots els esforços posats en la nostra producció audiovisual i pot fer que l’espectador deixi el vídeo a mitges.  Cal cuidar molt aquesta part del projecte que a vegades, lamentablement, no rep l’atenció que mereix.

La localització de la producció de vídeo: Barcelona.

Un factor importantíssim i que condicionarà tota la producció de vídeo a Barcelona. La localització és l’entorn on es desenvolupa la història que expliquem. Si és interior o exterior, lluminosa o fosca, de nit o de dia, si és un entorn industrial o un paratge natural… La localització és un factor clau en qualsevol producció de vídeo. Si vols saber-ne més, en un altre article t’expliquem les claus per escollir bé les localitzacions per a un vídeo promocional a Barcelona.

Postproducció, la gran desconeguda.

Es tracta de l’últim pas dins d’una producció audiovisual a Barcelona però no pas el menys important. Pot marcar la diferència entre un vídeo anodí i un que connecti amb l’espectador. El poder de la postproducció no te límits i cal saber-lo utilitzar amb criteri. És una part del procés on cal invertir hores i que engloba diferents etapes; edició de vídeo, sonorització, locució, ajust de color, infografia, optimització per la difusió del vídeo en streaming a Barcelona… Cada producció de vídeo a Barcelona demanarà uns recursos determinats.

Logística; i si ho planifiquem tot una mica?

Organització i planificació son l’únic secret per optimitzar recursos i complir amb tot l’acordat per part de qualsevol empresa audiovisual a Barcelona. No cal dir res més.

Quan val la producció de vídeo a Barcelona?

El cost d’una producció de vídeo a Barcelona variarà en funció de tots els factors que hem comentat però podem parlar d’un punt de sortida de 500€ fins a més de 10.000€. És important saber en què s’inverteixen els diners i què val cada part del procés audiovisual. Per això cal demanar un  pressupost detallat on quedi clar que val cada cosa. Els pressupostos generals no detallats poden acabar sent una font de problemes.

Deixa’t assessorar en la producció de vídeo a Barcelona

Contracta a una productora de vídeo a Barcelona i deixa’t assessorar per especialistes. Ells tenen les eines i els coneixements necessaris per portar a bon port la teva producció de vídeo a Barcelona.

I si tens dubtes, en un altre article t’expliquem com escollir una productora audiovisual a Barcelona.

No Comments

Post A Comment